Joghurtos epertorta

 

Könnyed egyszerű desszert. Nem igényel sütést, változatosan készíthető, díszíthető. 

Puha, habos... nehéz megállni, hogy ne együk meg az egészet egyszerre. 


Hozzávalók: 

Keksz alap:

  • 200 g háztartási keksz
  • 130 g olvasztott vaj
Joghurtos rész:
  • 500 g joghurt
  • 300 ml habtejszín 
  • 1 zacskó vagy 1,5 evőkanál zselatin
  • 250 - 300 ml epervelő
  •  3 evőkanál agávé szirup
  • csipet só
  • tortazselé
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 kupak vanília aroma
  • Kiwi
  • Őszibarack 
  • Áfonya 

Elkészítés:

A kekszet zacskóba tettem és a sodrófával jól összetörtem. Majd elkevertem az olvasztott vajjal, picit gyúrtam rajta és sütőpapírral kibélelt 24 cm kapcsos formába tettem. Betettem a hűtőbe amíg elkészítettem a joghurtos részt.

Joghurtot, agávé szirupot, csipet sót, aromát és az epervelőt elkevertem.
A tejszínt a porcukorral habbá vertem, majd óvatosan összekevertem az epres joghurttal. 
A zselatint elkevertem forró vízben, és amikor elkezdett hűlni a joghurtos masszához adtam, folyamatos keverés mellett.
Végül a piskótára öntöttem.
Amikor kezdett megdermedni kiwivel, áfonyával és barackkal díszítettem, végül ráöntöttem a  csomagolás alapján elkészített tortazselét.

1 éjszakát pihent hűtőben. 

A könnyed gyümölcsös habos krém a ropogós kekszalappal nagyon jó párosítás. 

Észrevétel, javaslat:
  1.  Nyári melegben igaza hűsítő csemege ha a joghurtos krémbe eper helyett friss mentát és 1 citrom levét, héját keverjük bele.
  2. Eper helyett tehetünk 25 dkg túrót és / vagy bármilyen gyümölcsöt.  

Próbáljátok ki! 

Megjegyzések