Könnyed egyszerű desszert. Nem igényel sütést, változatosan készíthető, díszíthető.
Puha, habos... nehéz megállni, hogy ne együk meg az egészet egyszerre.
Hozzávalók:
Keksz alap:
- 200 g háztartási keksz
- 130 g olvasztott vaj
Joghurtos rész:
- 500 g joghurt
- 300 ml habtejszín
- 1 zacskó vagy 1,5 evőkanál zselatin
- 250 - 300 ml epervelő
- 3 evőkanál agávé szirup
- csipet só
- tortazselé
- 1 teáskanál porcukor
- 1 kupak vanília aroma
- Kiwi
- Őszibarack
- Áfonya
Elkészítés:
A kekszet zacskóba tettem és a sodrófával jól összetörtem. Majd elkevertem az olvasztott vajjal, picit gyúrtam rajta és sütőpapírral kibélelt 24 cm kapcsos formába tettem. Betettem a hűtőbe amíg elkészítettem a joghurtos részt.
Joghurtot, agávé szirupot, csipet sót, aromát és az epervelőt elkevertem.
A tejszínt a porcukorral habbá vertem, majd óvatosan összekevertem az epres joghurttal.
A zselatint elkevertem forró vízben, és amikor elkezdett hűlni a joghurtos masszához adtam, folyamatos keverés mellett.
Végül a piskótára öntöttem.
Amikor kezdett megdermedni kiwivel, áfonyával és barackkal díszítettem, végül ráöntöttem a csomagolás alapján elkészített tortazselét.
1 éjszakát pihent hűtőben.
A könnyed gyümölcsös habos krém a ropogós kekszalappal nagyon jó párosítás.
Észrevétel, javaslat:
- Nyári melegben igaza hűsítő csemege ha a joghurtos krémbe eper helyett friss mentát és 1 citrom levét, héját keverjük bele.
- Eper helyett tehetünk 25 dkg túrót és / vagy bármilyen gyümölcsöt.
Próbáljátok ki!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése