"-Vendégek jönnek holnap, de mit együnk? Hm. Választás elé állítom őket. Kacsamell steak vagy burger."
-Válaszul kihívás érkezett: Mi lenne ha ötvöznéd a kacsamellet és a burgert?
Szóval azt kell mondanom, hogy ez a recept egy ilyen - "na fogd meg a söröm" mondattal indult.
Az ötlet az volt, hogy a kacsamell steak lesz a Hús a burgerben, a többi meg úgymond a szokásos, ami kell egy burgerbe: saláta, sajt... és valami szósz.
Hozzávalók ahogy készítettem (8 kisebb baguette):
- 2 kacsamell filé
- só
- frissen őrölt színes bors
- kis maréknyi aszalt szilva
- 2-3 dl vörösbor
- 1 csapott evőkanál barnacukor
- 8 szelet ementáli
- hagyma
- paradicsom
- 8 kisebb baguette
Elkészítés:
Elkészítettem a kacsamellet.
Amíg készült a kacsamell, addig összeállítottam a szószt. Az aszalt szilvákat feldaraboltam kis darabkákra, majd egy kisebb lábosba tettem a bor és a cukor kíséretében. Ezt az egészet folyamatos kavargatás mellett beforraltam, felére csökkentve. Se nem túl sűrű, se nem túl folyós az állaga.
A félbevágott baguettek mindkét oldalát megpirítottam a kacsamell készítésekor kisült zsírban.
A husi kész, a szósz kész, a baguette kész, már csak össze kellett állítani a burgert.
Alulra ment visszafogottan a saláta, utána 3-4 szelet a kacsamellből, megkentem az aszalt szilvás szósszal, ennek a tetejére ment a sajt. A sajtot ráolvasztottam külön. Végül lezárásként a hagyma, paradicsom és a baguette teteje került rá.
Finom, különleges ízélmény. A szósz és a kacsa nagyon jól illettek egymáshoz.
Próbáljátok ki!
Hús: Grznár Családi Húsbolt
Megjegyzések
Megjegyzés küldése