Kacsamell steak hamburger

 

"-Vendégek jönnek holnap, de mit együnk? Hm. Választás elé állítom őket. Kacsamell steak vagy burger."

-Válaszul kihívás érkezett: Mi lenne ha ötvöznéd a  kacsamellet és a burgert?

Szóval azt kell mondanom, hogy ez a recept egy ilyen - "na fogd meg a söröm" mondattal indult. 

Az ötlet az volt, hogy a kacsamell steak lesz a Hús a burgerben,  a többi meg úgymond a szokásos, ami kell egy burgerbe: saláta, sajt... és valami szósz.


Hozzávalók ahogy készítettem (8 kisebb baguette): 

  • 2 kacsamell filé
  • só 
  • frissen őrölt színes bors
  • kis maréknyi aszalt szilva 
  • 2-3 dl vörösbor
  • 1 csapott evőkanál barnacukor
  • 8 szelet ementáli
  • hagyma 
  • paradicsom
  • 8 kisebb baguette

Elkészítés:

Elkészítettem a kacsamellet.
Amíg készült a kacsamell, addig összeállítottam a szószt. Az aszalt szilvákat feldaraboltam kis darabkákra, majd egy kisebb lábosba tettem a bor és a cukor kíséretében. Ezt az egészet folyamatos kavargatás mellett beforraltam, felére csökkentve. Se nem túl sűrű, se nem túl folyós az állaga. 

A félbevágott baguettek mindkét oldalát megpirítottam a kacsamell készítésekor kisült zsírban. 
A husi kész,  a szósz kész, a baguette kész, már csak össze kellett állítani a burgert. 

Alulra ment visszafogottan a saláta, utána 3-4 szelet a kacsamellből, megkentem az aszalt szilvás szósszal, ennek a tetejére ment a sajt. A sajtot ráolvasztottam külön. Végül lezárásként a hagyma, paradicsom és a baguette teteje került rá.


Finom, különleges ízélmény. A szósz és a kacsa nagyon jól illettek egymáshoz.

Próbáljátok ki!


Hús: Grznár Családi Húsbolt 

 

Megjegyzések