Szerettem volna valami izgalmas köretet készíteni. Ez a vaj-puha, édesre karamellizálódott sült hagyma nagyon megtetszett.
Sült húsok mellé tálalva, vagy a köretet megkoronázva eszméletlen jó cucc.
Hozzávalók:
- 4 nagyobb vöröshagyma
- alma ecet
- só
- frissen őrölt bors
- vaj
Elkészítés:
A hagymák héját a hagymán hagytam, fontos szerepük lesz.
Begyújtottam 1 begyújtó kéménnyi szén - brikett keveréket. Miután beizzott beleöntöttem a kis 47 cm gömbgrillbe, majd szépen egyletesen eloszlattam, és 4 "lyukat" csináltam közéjük. Idetettem a hagymákat. Majd rátettem a grill tetejét. Néha megforgattam a hagymákat, hogy egyenletesen süljenek. Így sült addig, amíg teljesen megpuhultak. Amikor a kést úgy szúrtam bele, hogy semmilyen ellenállásba nem ütköztem, tudtam kész és jöhet a következő lépés.
A hagymákat ezután egy tányérra tettem és vártam, hogy kihűljön annyira, hogy meg tudjam fogni kézzel. Ezután az égett részeket óvatosan leszedtem és a hagymákat félbevágtam.
Beletettem egy alu tálba, tettem hozzá pár nagyobb darab vajat és megsóztam, borsoztam.
A gömbgrillben pótoltam a leégett szenet és indirekt sütőzónát alakítottam ki (szén csak az egyik oldalon volt). Majd visszatettem a hagymákat a rácsra, az indirekt zónába, hőmérséklet kb 170°C volt.
Amikor a vaj teljesen elolvadt, a hagymákat megforgattam benne, hogy mindenhol vajas legyen.
10 percre a szén fölé tettem (direkt zóna). Majd ismét indirekt zónába téve megspricceltem almaecettel és még 30-40 percet sütöttem.
Melegen, langyosan tálaltam a hús mellé.
Ínycsiklandozóan finom, próbáljátok ki!
Alap ötlet:
https://www.weber.com/US/en/recipes/veggies/melted-onions/weber-1850.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése